Tandläkarkliniken som har allt, och lite till…

19-07-04

I Varbergs stadskärna – alldeles vid torget, finns Kungskliniken belägen i Varbergs vackraste stenfastigheter (faktiskt nominerad 2001).

Med en modernt utrustad och helt digitaliserad mottagning har man tagit tillvara på den gamla sekelskiftescharmen och kombinerat den med nytt, vilket har resulterat i en härlig atmosfär för såväl patienter som personal.

Men det är inte bara ett fint interiör som bemöter patienten, med väl beprövade metoder och material samt en strävan efter att ständigt utveckla sin kompetens och skicklighet ger kliniken patienter vård av högsta kvalitet,  med stort personligt omhändertagande.

Kungskliniken erbjuder i princip all typ av avancerad tandvård på kliniken utan att behöva skicka patienten till någon annan tandläkare i någon annan stad.

Från 1 mars 2013 har Kungskliniken som enda klinik i Varberg kunnat erbjuda patienten den mest avancerade tekniken inom röntgen som finns, nämligen CBCT, som tar 3-dimensionella röntgenbilder av huvudet. Den avbildar önskat område i käkarna i 3D vilket innebär att man kan ställa en mycket noggrann diagnos och planera väl inför ett kirurgiskt ingrepp. Allt sker helt digitalt vilket innebär att stråldosen är betydligt lägre än vid traditionell röntgen.

Tack vare denna fantastiska maskinen på kliniken behöver du ej bli remitterad som patient till Halmstad eller Göteborg vilket tidigare var nödvändigt. Det innebär att behandlingstiden vad gäller vissa ingrepp förkortas avsevärt.

Kliniken är även ansluten till Boneprox röntgenportal sedan 2018, vilket ger marknadens kortaste väg mellan klinik och specialist, vilket innebär korta svarstider med hög kvalitet.

Att ladda upp foton eller olika typer av röntgenbilder i programmet är oerhört smidigt och det är en fantastiskt bra service att så enkelt komma i kontakt med en specialist för konsultation på ett tryggt och patientsäkert sätt.

– Malin Diding på Kungskliniken

Läs fler inlägg