Boneprox & Röntgenutbildarna ingår samarbete

19-11-05

Vid köp av ny CBCT följer det ofta med en hel del frågor. Tillstånd från SSM? Leg. sjukhusfysiker? Radiologisk ledningsfunktion? Utbildning? 

När kliniken har bestämt sig för att köpa CBCT så tillkommer ytterligare krav på kliniken. Det ska finnas en ansluten radiologisk ledningsfunktion (specialisttandläkare inom odontologisk radiologi), leg. sjukhusfysiker samt tillstånd från Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM). Kliniken ska även utbildas i hur man ska upprätthålla strålsäkerheten enligt SSM’s riktlinjer.

Boneprox är nu glada att meddela att vi nu ingår samarbete med Röntgenutbildarna, som tillhandahåller leg. sjukhusfysiker.  Vi kan därför hjälpa kliniken med att bemöta samtliga krav från SSM vad gäller radiologisk ledningsfunktion från Boneprox samt tillgång till leg. sjukhusfysiker. Hos Boneprox blir du inte bara en kund utan en partner som vi hjälper genom hela processen med allt för att göra klinikens CBCT-vardag så smidig som bara möjlig.

Om Röntgenutbildarna

Röntgenutbildarna arbetar för att förbättra kunskapen inom strålsäkerhet hos alla verksamheter som arbetar med joniserande strålning. Detta för att patient, personal och allmänhet ska kunna vara trygga med att röntgenverksamheten bedrivs på ett strålsäkert sätt. För att säkerställa strålsäkerheten på kliniken genomför Röntgenutbildarna årliga kontroller av röntgenutrustningen, reviderar verksamhetens aktuella strålsäkerhetsrutiner samt genomför ett årligt strålsäkerhetsmöte på plats hos kliniken.

Röntgenutbildarna har många års erfarenhet av strålsäkerhetsarbete och har därmed utvecklat ett unikt utbildningsprogram som riktar sig till samtlig personal inom tandvård. Utbildningen innehåller samtliga av de obligatoriska kunskaperna i strålsäkerhet som krävs för all personal som arbetar med röntgenstrålning. Strålsäkerhetsutbildningen kan även genomföras via Röntgenutbildarnas webbutbildning i strålsäkerhet.

För mer information om Röntgenutbildarna besök www.rontgenutbildarna.se

Boneprox som radiologisk ledningsfunktion?

När kliniken har bestämt sig för att köpa CBCT så tillkommer ytterligare krav på kliniken. Det ska finnas en ansluten radiologisk ledningsfunktion (specialisttandläkare inom odontologisk radiologi) samt leg. sjukhusfysiker samt tillstånd från Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM). Kliniken ska även utbildas i hur man ska upprätthålla strålsäkerheten enligt SSM’s riktlinjer.

Boneprox är en av Skandinaviens snabbast växande verksamheter inom radiologi och bildanalys. Med snabba svarstider (svar samma dag) av högsta kvalitet från Sveriges ledande radiologer tillsammans med vårt enkla och GDPR-säkra system är vägen mellan radiologisk ledningsfunktion och CBCT-kliniken kort. Det finns en anledning till att vi växer.

Läs fler inlägg