Boneprox – en av tre finalister i eHealth Award 2019

19-05-15

Healthtech är en av de allra hetaste branscherna just nu och 35 företag har sökt till årets upplaga av eHealth Award. Tre finalister tävlar nu om förstaplatsen med innovationer kring tidig upptäckt av benskörhet, tidigare diabetesvård och behovs- och individanpassad vård av kroniska sjukdomar.

Det har varit otroligt roligt att se så många ansökningar till eHealth Award. De tre finalisterna har innovativa lösningar som gör skillnad på riktigt och det ska bli spännande att följa dem.

– Charlotta Gummeson, vd på Sahlgrenska Science Park och jurymedlem i eHealth Award.

Det är nu tredje året som HealthTech Nordic, Sahlgrenska Science Park, Vitalis och Cerner genomför initiativet eHealth Award. Målet är att uppmärksamma digitala innovationer inom hälsa som finns i Sverige idag, eftersom de kan bidra till mer effektiva och säkra vårdprocesser samt mer engagerade patienter.

Tidigare och bättre vård
Gemensamt för de tre finalisterna är att de sätter patienten i fokus. Med hjälp av artificiell intelligens (AI) bidrar de till att lösa omfattande globala problem.

Benskörhet drabbar 50 procent av alla kvinnor och 25 procent av män, men genom en vanlig tandröntgen kan detta upptäckas och förebyggas i tid. Närmare halva Sveriges befolkning har minst en kronisk sjukdom. Två av finalisternas lösningar fokuserar på denna stora patientgrupp genom modern teknik.

Årets finalister:

– Boneprox

– Cross Technology Solutions

– EASY-Diabetes

Vinnaren presenteras under invigningsceremonin av Vitalis, Nordens största eHälsomöte, i Göteborg den 21 maj.

Läs hela artikeln hos Cerner: Stort patientfokus hos finalisterna i eHealth Award

Läs fler inlägg