Södermanlands modernaste tandläkarklinik

På Östra Storgatan 36 i Nyköping sitter Södermanlands (om inte Sveriges) modernaste tandläkarklinik, Trobergs Tandvård. Deras tekniska utrustning är den bästa på marknaden förekommande, och kliniken har kontinuerligt investerat för att kunna erbjuda säker teknik, hög hygien och en professionell miljö.

Med deras motto ”Med omtanke och kompetens, finns vi för dig och din munhälsa”, så lever kliniken upp till precis detta, där kliniken strävar efter att vara den marknadsledande privattandvården i Södermanland och där nästan alla typer av tandvård skall kunna utföras på plats.

Tandvården besöks regelbundet av de allra flesta, så vill man screena olika hälsorelaterade frågor, så passar det bra att göra det hos tandvården. – Peter Troberg

På kliniken jobbas det även med att förbättra allmänhälsan genom att till exempel förebygga framtida frakturer genom analys av käkbenstrukturen på vanliga tandröntgenbilder för att hitta riskpatienter för osteoporos.

Strålskyddslagen säger att så mycket information som möjligt skall utläsas ur varje tagen röntgenbild, så därför känns det bra att kunna erbjuda benskörhetsanalys. – Peter Troberg

 Hos Trobergs Tandvård är även vägen mellan specialist och klinik kort. Varannan vecka arbetar specialisttandläkare på plats för behandlingar av tandlossning och implantat. När det gäller röntgenkonsultationer av panorama och slemhinnekonsultationer av kliniska bilder slipper patienten långa väntetider då kliniken är ansluten till Boneprox kompetensportal för odontologisk röntgendiagnostik.

Det kan ge oss ett smidigt och snabbt sätt att få utlåtanden på framför allt våra kliniska foton – Peter Troberg